[...] źródła skrobi , tak samo gotowane ryby i mięso (ryby kupować należy świeże), wiele gotowanych warzyw - na to możesz sobie pozwolić. Dobrze tolerowany powinien być także tłuszcz mleczny (masło) i niewielkie ilości oleju lnianego. Korzystnym rozwiązaniem jest tłuszcz kokosowy (może być olej MCT). Oczywiście eliminacji (nie masz ich w diecie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] są diametralne różnice w konkretnych przypadkach dotyczące tolerancji. Stąd pytam. Smażone produkty należy usunąć jeśli chcesz zwiększyć kaloryczność. Tłuszcz jajeczny - OK, tłuszcz mleczny (masło) - ok. Są to tłuszcze w miarę lekkostarwne (o ile nie są smażone). Prosiłbym byś odpowiedzi udzielał w sposób czytelny, tak by łatwo się czytało ;-) [...]
Ostatnio wyczytałem, że tłuszcz mleczny jest dobrym źródłem lipidów, stąd moje pytanie czy używanie serków do smarowania typu Arla Apetina (bez żadnych substancji dodatkowych) będzie dobrą opcją jako uzupełnienie tłuszczu w diecie?
Tylko, że ja bardzo dobrze znoszę. Zwykle mleka to koło litra dziennie idzie. Czy nie zaleję się fatem przy takiej podaży mleka? Czy tłuszcz mleczny ma jakieś pozytywne właściwości?
[...] powinien mieć w składzie mleko, podpuszczkę, chlorek wapnia, kultury bakterii i ewentualnie barwnik. Konserwanty itp. są już niewskazane. Natomiast wszelkie wyroby, gdzie jest w składzie tłuszcz roślinny/utwardzony należy omijać szerokim łukiem - np. serki topione często go mają albo sery na pizzy i w kanapkach w fast-foodach (bo najtańsze).
Mniej wartosciowy o tluszcz mleczny. W pewnym stopniu tez o witaminy rozpuszczalne w tluszczach, ktore w posilku z samym bialkiem slabiej sie przyswajaja.
pisze na nim tak: miks tłuszczowy do smarowania 77% całkowita zawartosc tluszczu 77% w tym 61% olej roslinny utwardzony, 16% tluszcz mleczny. Sklad: olej roslinny utwardzony, smietnaka, regulator kwasowosci- kwas mlekowy, aromaty, brwnik- karoten, emlugatory: E 471; E 472c i E 322. {PROSZE napiszcie czy dobre kupilem JESLI ZLE to napiszcie prosze [...]
[...] gainera. Po nim 30min/1h posiłek pełnowartościowy i na koniec przed snem białko, lecz w godzinach wieczornych w krótkim odstępie ciężko to wcisnąć. 4. Jaki masz stosunek do tłuszczy przed i po treningu? Dokładnie chodzi mi o stosowaną przeze mnie oliwę z oliwek. Unikać czy stosować? Może stosować przed a po nie? Zmieniony przez - wizards w dniu [...]
Ostatnio wyczytałem, że tłuszcz mleczny jest dobrym źródłem lipidów, stąd moje pytanie czy używanie serków do smarowania typu Arla Apetina (bez żadnych substancji dodatkowych) będzie dobrą opcją jako uzupełnienie tłuszczu w diecie? Podstawa to odpowiednie proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Nie ma złych i dobrych tłuszczów (ew. izomery trans).
Ja akurat uważam, że wykluczanie tłuszczu z posiłków okołotreningowych nie jest specjalnie uzasadnione. Triacyloglicerole wewnatrzmięsniowe stanowić mogą istotne źródło energii dla pracujących mięsni a ich uzupełnienie po treningu może być nie mniej istotne niż uzupełnienie glikogenu. Jeśli jednak mają to być większe niż symboliczne ilości [...]
[...] http://www.delik.com.pl/lakowe.html Sam się nabrałem, dopiero po smaku coś mi nie pasowało. Tłuszcz mleczny jest odwirowywany w specjalnych wirówkach i następnie zamiast niegp wlewany jest tłuszcz roślinny. Smacznego :-D Zmieniony przez - PakerZbreslau w dniu 2013-04-25 10:09:47 Zmieniony przez - PakerZbreslau w dniu 2013-04-25 10:21:46
[...] :P To tak jakby pisać "mięso sojowe". Nosz kurde, brzmi to idiotycznie. Termin masło powinien być zarezerwowany tylko i wyłącznie dla produktów zawierających... czysty tłuszcz mleczny i ewentualnie wodę + białko mleczne. Nic więcej. Żadne mass-mixy czy inne dziwolągi. Co do FDA, to po prostu czasem reagują trochę nadpobudliwie w sprawie [...]
[...] ze środka, druga sprawa to dieta i dobór produktów - bardzo kiepsko to wygląda, bazujesz na przetworzonych produktach, wśród węglowodanów przeważają węglowodany proste, tłuszcz masz główne źródła tłuszcz mleczny - masło i ser tutaj też trzeba to poprawić, zdecydowanie cała dieta do rpzebudowy, masz tutaj ściągawkę źródeł z jakich korzytać [...]
buryxon tylko sprawdzona o recepturze własnej z miesa drobnocząsteczkowego I klasy albo własno robbiona frogger89 jeśli mama kupuje takie mleko pij je jeśli nie masz problemów, tłuszcz mleczny jest zemulgowany i lepiej przyswajalny nie bój się sam ostatnio pije 3%
[...] gryzienie cukru, smak wodnisty, nie jak na lody za taką cenę. grycan tłusty, wszystkie smaki klasyczne 7-10g/100ml, czyli ponad 10g na 100g, ale dlatego są takie dobre, tłuszcz mleczny nadaje tego kluczowego smaku i sprawia, że lód jest delikatny - mniej tłuszczu równa się więcej wody i lody już nie są tak łagodne, dlatego imo nie warto [...]